Vandrarhem Oslo

Vandrarhem Oslo. Det finns många fina städer i våra grannländer som är väl värda att besöka. Helsingfors i Finland, Köpenhamn i Danmark eller varför inte Norges huvudstad Oslo? Oslo är den charmiga storstaden där atmosfären påminner om ett mindre samhälle, snarare än en storstadsmetropol. Oslo omges dessutom av underbar natur, där hav och skog lockar också den mer naturintresserade personen. Att bo på hotell i Oslo kan vara en dyr historia, tur är då att det finns ett antal vandrarhem att välja mellan.

Vandrarhem är en boendeform som erbjuder övernattning av en lite enklare standard. På ett vandrarhem finns det ofta möjlighet till självhushållning, det vill säga att det på många vandrarhem finns möjligheter att laga sin egen mat, tvätta och så vidare. När man bor på ett vandrarhem i till exempel Oslo, förväntas man många gånger ta med sig egna lakan och dessutom ansvara för städningen. Oslo Youth Hostel Haraldsheim är ett vandrarhem beläget ungefär 4 kilometer från Oslo centrum. Oslo Youth Hostels vandrarhem är ändå lätt att ta sig till via tunnelbana eller spårvagn. Många vandrarhem i Oslo har rätt många sovplatser och detta är inget undantag. Här finns 270 bäddar fördelade på 71 rum. Priset på vandrarhem i Oslo är som sagt billigt och på Oslo Youth Hostel kostar det ungefär 280 svenska kronor att bo en natt.

Ett vandrarhem som ligger i centrala Oslo är Sentrum Pensjonat på Tollbugaten 8. För den som vill ha plats på ett vandrarhem i Oslo med närhet till uteliv och underhållning passar detta som handen i handsken. Runt vandrarhemmet Sentrum Pensjonat i Oslo centrum ligger teatrar, restauranter, uteställen och biografer nära till hands. Väljer du detta vandrarhem i Oslo finns också Aker brygge, Akershus fästning, stadshuset och Stortinget alldeles i närheten. Dessutom är du på detta vandrarhem bara ett stenkast ifrån populära shoppinggatan Karl Johann. Väljer du ett att sova i delat rum kostar det från 300 kronor per person.

Ett annat mycket centralt vandrarhem i Oslo är Anker Hostel. 10 minuter från vandrarhemmet ligger Karl Johann, tågstationen och mängder av butiker och restauranter. Om du vill ha ett vandrarhem i Oslo där det finns köksmöjligheter kan du välja just Anker Hostel. Mot en liten avgift i vandrarhemmets reception kan du få låna köksutrustning och här finns också tvättomat tillgänglig.

Om du vill bo på ett lite mer personligt vandrarhem i Oslo kan du med fördel välja Residence Kristinelund. Detta är ett litet vandrarhem där frukost och tvättstuga ingår. Vandrarhemmet ligger i närheten av en av de mest kända gatorna i Oslo, nämligen fashionabla Bygdöy allé. Här finns bara 20 rum med sammanlagt 43 sängar, vilket gör detta vandrarhem i Oslo till litet och intimt, men därmed också lite lyxigare. På Residence Kristinelunds vandrarhem är också djur tillåtna, här finns en lekplats och fräscha badrum. Om du har lite mer pengar att lägga på ett vandrarhem i Oslo är detta stället som du ska välja. Priserna börjar här på 790 norska kronor, men kostar det så smakar det.

Det finns tyvärr inte så väldigt många vandrarhem i Oslo att välja mellan. De flesta som vill ha övernattning i Oslo väljer därför hotell och med dagens konkurrens är det ingen jättestor skillnad prismässigt att bo på hotell i Oslo jämfört med vandrarhem i Oslo.

Det lättaste och snabbaste sättet att hitta ett vandrarhem i Oslo är att använda sig av sidor som samlar alla tillgängliga vandrarhem i Oslo på samma sida. BokaVandrarhem.com eller bokahostels.com är två sådana bra sidor. Här kan du med ett enkelt sök på ”vandrarhem Oslo” få information om vilka vandrarhem som finns, vad priserna ligger på och om det finns några tillgängliga rum på vandrarhem i Oslo.