Tåg Oslo

Tåg Oslo. När klimathotet hänger över oss och flygpriserna stiger, blir tåg allt oftare ett alternativ, även för resenärer som reser långt. Att flyga till Oslo är visserligen bekvämast och snabbast, men att ta tåg till Oslo kommer inte långt efter och sparar dessutom på miljön. Att åka tåg till Oslo är betydligt skönare än att åka buss. Åker du tåg till Oslo har du möjlighet att gå omkring, sträcka på benen och ta en matbit i tågets restaurang.

SJ kör tåg till Oslo från Malmö, Stockholm och Göteborg. Från Stockholm avgår tre tåg om dagen till Oslo. Restiden med tåg till Oslo från Stockholm ligger på mellan sex och en halv timme, till nio och en halv timme. Ett tåg avgår till Oslo på eftermiddagen och kommer fram till Oslo på kvällen. Väljer du att åka med tåg till Oslo med 2 klass biljett kan du betala så lite som 238 kronor. Väljer du samma tid att åka till Oslo med tåg, men istället 1 klass betalar du 428 kronor. Tar du nattåget till Oslo kan du välja sittplats eller liggplats och betalar då mellan 308 kronor och 455 kronor. Om du tar ett natt tåg till Oslo från Stockholm reser du halv 11 på kvällen och anländer i Oslo vid 8 på morgonen.

Från Malmö central går det två tåg om dagen till Oslo. Priset för en liggplats i 1 klass ligger på 447 kronor och restiden varierar mellan nio timmar och tolv och en halv timme. Väljer du att åka tåg till Oslo vid 17-tiden på eftermiddagen måste du byta en gång, men om du tar nattåget från Malmö till Oslo åker du direkt. Från Göteborg till Oslo går det också två tåg om dagen och här måste du byta minst en gång beroende på vilket tid på dygnet du vill åka tåg till Oslo. Priset på en tågbiljett från Göteborg till Oslo kan ligga så lågt som 91 kronor.

Om du väljer att åka tåg till Oslo med SJ har du på de flesta tåg dessutom tillgång till trådlöst internet. Det innebär att du har möjlighet att jobba ombord på tåget till Oslo och är du affärsresenär spar detta en massa tid. Om du åker tåg till Oslo över natten finns det också alltid Bistro, där du kan ta en fika eller middag. På tåg till Oslo finns också fulltständiga alkoholrättigheter. Kupéerna på tågen till Oslo är också handikappanpassade och det finns toaletter utrustade med skötbord. På många av de tåg som går till Oslo finns också telefonfria avdelningar, vilket kan vara skönt för den som åker tåg till Oslo ofta och inte är intresserad av att lyssna på andras telefonkonversationer. Väljer du att åka tåg till Oslo i 1 klass, har du också tillgång till SJ:s lounge med ytterligare bekvämlighet. Här finns bland annat morgontidningar och kvällstidningar och gratis te och kaffe. Om ni är flera affärsresenärer som åker tåg till Oslo finns också möjlighet att boka en speciell konferenskupé.

Den som har sällskapsdjur och vill åka med tåg till Oslo har inga problem att ta dem med, så länge man säger till vid själva bokningen. SJ har nämligen på sina x2000 tåg speciella kupéer för resenärer som vill ha djur med sig till Oslo. I alla vagnar finns också möjlighet att lyssna på radio med hjälp av hörlurar, så att resan med tåg till Oslo inte känns så lång.

Att åka tåg till Oslo är alltså idag en relativt smärtfri upplevelse. Visserligen går det bra mycket fortare att ta flyg istället för tåg till Oslo, men med tanke på miljön är det många gånger bättre med tåg.