Sevärdheter Oslo

Sevärdheter Oslo. Vårt grannland Norge bjuder på en fantastisk natur med milsvida slätter, djupa fjordar och höga vattenfall. Mitt i denna natur på landets östra sida ligger huvudstaden Oslo, vackert belägen i Oslofjorden. Oslo med omnejd formligen dignar av sevärdheter, allt från härlig natur för den friluftsälskande, till pulserande nattliv för den clubälskande partyprissen.

Om du befinner dig i Oslo och tycker om sevärdheter som museum, bör du bege dig till ett av de mer välkända i Oslo: Munchmuseet. Här finns sevärdheter som Edvard Munchs Skriet och tusentals andra sevärdheter som målningar, grafiska blad, teckningar och skulpturer gjorda av Munch.

En annan av de Oslos andra stora sevärdheter är hoppbacken Holmenkollen. Holmenkollen är en av de sevärdheter i Oslo som gör sig lika bra på vintern som sommaren. En bit av sevärdheten Holmenkollen förvandlas faktiskt under sommaren till en bassäng sin de som bor i Oslo kan nyttja för bad och konserter. Om du befinner vid Holmenkollen i Oslo och är sugen på fler sevärdheter, kan du passa på att besöka skidmuseet i Oslo som ligger precis bredvid.

Har du ännu inte fått nog av sevärdheter i Oslo kan du bege dig ner till centrum och strosa längs den mest kända gatan i Oslo, nämligen Karl Johann. Här myllrar det av liv och rörelse, butiker, restauranter och gatuskådespelare underhåller de förbipasserande. Härifrån är det inte långt till en av de sevärdheter som den kungaintresserade bör besöka i Oslo: självaste slottet. Här kan du titta på vaktbyten och har du riktigt tur är kungen i krokarna och visar upp sig för Oslos befolkning.

I Oslo finns många grönområden och ett av dessa är välkända Frognerparken eller Vigelandsparken som den också kallas. Parken ligger i stadsdelen Frogner i Oslo, och hit tar man sig enklast med tunnelbana eller spårvagn. Här finns sevärdheter som häftiga skulpturer av konstnären Gustav Vigeland. Den som vill se sevärdheter i Oslo och samtidigt hålla sig nära vattnet, bör ta sig ner till Aker brygge och hamnen i Oslo. Här finns sevärdheter som Akershus fästning, Rådhuset i Oslo och mycket annat. När du är trött på att besöka sevärdheter på Aker brygge väljer du enkelt någon av alla de restauranter som Oslo har att erbjuda nere vid kajen.

Sevärdheter i Oslo finns det som sagt gott om och i detta ingår imponerande arkitektur. Mitt i Oslo centrum ligger skyskrapan Oslo Plaza Hotell, en mäktig sevärdhet. Längs fasaden går glashissar hela vägen upp till den enorma Skybaren på toppvåningen. Om du har barn med dig till Oslo, kan det vara bra att kunna locka dem med något annat än sevärdheter för vuxna. Då är Child Planet i Oslo ett bra alternativ och en vilopaus från alla sevärdheter. Här kan barnen rasa av sig på en 700 kvadratmeter stor inomhus lekplats. Sevärdheter som museum och fästningar i all ära, ett barn på besök i Oslo vill nog hellre leka! Ett annat alternativ av sevärdheter i Oslo som riktar mer till barn är Norsk Teknisk museum. Här kan både vuxna och barn på besök i Oslo experimentera för fulla muggar och ta del av interaktiva utställningar som väcker nyfikenhet.

Vidare sevärdheter i Oslo är Kontiki-museet, räkbåtarna nere vid kajen, Sjöfartsmuseet, Nationalgalleriet och Den norske teater. För att hitta alla sevärdheter i Oslo går det fint att besöka någon av alla turistbyråer som finns runt om i Oslo. Vill du veta vilka sevärdheter som finns i Oslo redan innan du kommer till Oslo, hittar du med hjälp av Google ett antal sidor som har samlat information om dessa. Det finns också många turistguider tillgängliga i handeln som listar de sevärdheter i Oslo som är mest kända.