Restauranger Oslo

Restauranger Oslo. Förutom självklara fiske restauranger kan vårt grannlands huvudstad Oslo bjuda på mat från världens alla hörn. Oslo har mängder av restauranger, allt ifrån billiga, mindre lyxiga restauranger, till restauranger för riktiga finsmakare. Visserligen kan restauranger i Oslo vara ganska dyra att gå på, men du kan som sagt hitta fina budgetalternativ.

För den som söker restauranger i Oslo som serverar billig men god mat är Saras Café på Torggata ett bra alternativ. På den här restaurangen serveras mat för runt hundralappen och i rejäla portioner. Restaurangen ligger centralt till i en av de centrala stadsdelarna i Oslo och när du har ätit klart har du bara några minuters promenad till Akerselva som rinner genom Oslo.

Det finns flera indiska restauranger i Oslo, för den som gillar lite mer kryddstark mat. Gandhi är en av dessa restauranger i Oslo och här finner du spännande och god mat från det indiska köket. Om du är i Oslo och hellre äter på hotellrummet än på restaurang, kan Ghandi också ordna hemkörning av maten inom en timmes tid. Restaurangen ligger i stadsdelen Majourstua i Oslo. Mona Lisa Ristorante hör å sin sida till de restauranger i Oslo som lagar italiensk mat. Även denna restaurang ligger centralt i Oslo.

Oslo har också ett antal restauranger med i Michelinguiden. Restaurant Oscarsgate hör till de restauranger som har en stjärna i guiden. Restaurangen Bagatelle som ligger på fashionabla Bygdöy allé i Oslo, Le Canard på President harbitz gate och Statholdergaarden på Rådhusgata 11 i Oslo är några andra exempel på restauranger i Oslo som finns med i Michelinguiden. Dessa restauranger hör naturligtvis till de dyrare restaurangerna i Oslo, men bjuder på fantastiska smakupplevelser. Om du söker grekiska restauranger i Oslo kan Zorbas rekommenderas. Restaurangen bjuder på en traditionell grekisk meny med levande musik under helgerna. Mexikanska restauranger finns det också i Oslo och särskilt populär är Mucho Mas på charmiga Grünerlökka i Oslo. Här kan du slå dig ner efter shoppingen i alla boutiquer och njuta av Quesadilla och Burrito till bra priser.

För den som söker mindre och mer intima restauranger i Oslo passar Sult bra. Detta är också en av alla de restauranger som ligger på tidigare nämnda Grünerlökka. Restaurangen ligger vägg i vägg med baren Törst och har en enkel men kreativ meny. En annan av Oslos mer intressanta restauranger är San Leandro tapas bar. Restaurangens lokaler är inspirerade av Spanien och det allra mest moderna och trendiga Madrid eller Barcelona som du kan tänka dig. Här kan du alltså mitt i Oslo få en känsla av utomlands och priserna är osedvanligt rimliga.

Snabbmats restauranger är det så klart gott om också i Oslo. Om du aldrig har ätit pizza i Norge bör du pröva detta och bästa restaurangen är då Pizza och Kina expressen. Denna kedja av restauranger finns lite varstans i Oslo och här är det hemkörning som gäller. Passa på att beställa med deras fantastiska vitlöksdressing och kom ihåg att pizzorna är mycket större och tjockare än i Sverige. En pizza räcker gott och väl till två personer! För den som söker snabbmats restauranger i Oslo finns ju som alltid också McDonalds, Burger King och en rad privatägda småkiosker att välja mellan.

Restauranger finns det alltså gott om i Oslo, det är bara att välja från vilket typ av land du vill avnjuta mat! Det finns en del bra sökmotorer på internet där du kan finna översikter över restauranger i Oslo, exempelvis oslosurf.com eller spisekartet.no. Med ett enkelt sök på ”restauranger oslo” får du snabbt information om Oslos restauranger och dessutom kontaktuppgifter till restaurangerna. På de flesta restauranger i Oslo kan du boka bord och vara garanterad plats då du anländer. Smaklig måltid!