Resa till Oslo

Resa till Oslo. Norges huvudstad Oslo har alltid varit känt för sin småstadscharm förpackad i storstadsklimat. Här finns allt: fantastiska fiskrestauranter, mängder av museer, den berömda skidbacken Holmenkollen, badstränder som Huk, shopping på Karl Johann eller charmiga Grünerlökka, grönområden som världskända parken Frognerparken och massor av härliga uteställen, både flotta barer och bruna pubar. Om du planerar en resa till Oslo lär du inte bli besviken!

En resa till Oslo gör sig bäst under, precis som till de flesta andra städer, sommaren. Att resa till Oslo behöver dessutom inte bli särskilt dyrt om man ser till att planera i god tid. Trots att den norska kronan är dyrare än den svenska, så kan en resa till Oslo bli rätt så billig. Det gäller bara att välja rätt sätt att resa till Oslo.

Om du befinner dig i Stockholm är det enklast och faktiskt ofta billigast att resa till Oslo med flyg. Det finns två flygbolag i Sverige som man kan resa till Oslo med: Sas och Norwegian. Om du väljer att resa till Oslo via Norwegian får du dock inte så många avgångar att välja mellan, jämfört med om du köper din Oslo resa via Sas. Sas har närmar 15 avgångar till Oslo dagligen och priserna är ungefär de samma som hos Norwegian. Om du är pensionär eller student och vill resa till Oslo ska du se till att kolla upp de båda bolagens specialpriser, så kan du få ett ännu billigare pris för din resa till Oslo. Att resa till Oslo via flyg tar cirka en timme från Stockholm och Arlanda. Du anländer på Oslos flygplats Gardemoen och köper därefter enkelt en resa in till centrum med flygtåg eller flygbuss.

Om du istället väljer att resa till Oslo via buss finns det också en hel del resealternativ. Swebus Express har resor till Oslo från under 300 kronor och flera avgångar dagligen. Att resa till Oslo med buss tar dock sin lilla tid, först efter ungefär 8 timmar är du framme och i värsta fall tar en resa till Oslo ända upp till närmare 16 timmar beroende på vilken tid på dygnet som du väljer att resa. Dessa tids- och prisexempel gäller för resa mellan Stockholm och Oslo. Detta alternativ är dock det billigaste sättet att resa till Oslo. Även Swebus Express har billigare biljetter för pensionärer, studenter och ungdomar som ska resa till Oslo.

Om du istället vill resa till Oslo med tåg så är det SJ du ska vända dig till. Här kan du få en resa till Oslo för under 400 kronor och restiden varierar mellan cirka 6 timmar och över 9 timmar beroende av tid på dygnet som du vill resa till Oslo. Att resa med tåg är som de flesta vet det mest miljövänliga alternativet och som synes inte mycket dyrare än att resa till Oslo med buss. Om du vill resa till Oslo i 1:a klass är det ett par hundralappar dyrare, men då reser du å andra sidan mer bekvämt.

Som du ser finns det några olika alternativ om du vill ordna en resa till Oslo. Här handlar det mest om vilken tid du har till godo eller hur mycket pengar du har lust att spendera på en resa till Oslo. Om du bor i övriga delar av landet där det inte går direktflyg till Oslo, brukar det smidigaste och lättsammaste alternativet vara tåg. En resa till Oslo med tåg innebär att du kan sträcka på benen när du vill eller besöka restaurantvagnen, medan en bussresa ofta är rätt obekväm. Reser du till Oslo med nattåget kan du dessutom välja att sova bekvämt i liggvagn.