Karta Oslo

Karta Oslo. Både för turister och boende i Oslo kan det ibland vara fint att ha en karta över Oslo. Oslo kan te sig som en ganska förvirrande stad att röra sig i utan karta, då gatorna sällan är helt raka utan omärkligt svänger. Plötsligt står man där i en helt annan stadsdel av Oslo än vad man hade tänkt sig och ångrar sig bittert att man inte tog med sig en karta! Med en karta över Oslo ökar också chansen att se något nytt, då det är lättare att avvika från invanda rutiner än när man inte har en karta över Oslo.

En karta över Oslo kan du hitta både på fysiska turistbyråer, hotell eller butiker. Många ger bort kartorna över Oslo helt gratis, så det är vanligtvis ingen idé att betala för en karta över Oslo. Vill man ha en speciell karta över Oslo kan man dock få lägga ett par tior. Kanske vill du ha en karta över cykelvägar i Oslo eller en karta där det är fokus på känd konst i Oslo. Dessa speciella kartor över Oslo hittar du vanligtvis på turistbyrån, medan butiker och hotell oftast har allmänna kartor över Oslo. Om du vill ha riktigt detaljerad information om Oslo köper du en karta på någon bokhandel. Resebokhandeln har till exempel en karta över Oslo som heter ”Oslo – Stor Oslo” från Cappelen. Beställer du boken över internet får du en mycket gedigen karta över Oslo för bara strax över 100 kronor.

I dagens interaktiva samhälle blir det dock allt mer vanligt att man söker efter en karta över Oslo online. Om du ändå vill ha en karta över Oslo rent fysiskt i handen är det ju bara att skriva ut kartan.

Norska Gule Sider har på sin hemsida väldigt detaljerade kartor över i stort sett hela Norge och därmed också över Oslo. Än så länge har de inte som i Sverige 3D kartor, men en detaljerad vanlig karta över Oslo som är lätt att söka i. När man använder sig av en karta över Oslo online, skriver man som regel in adressen i ett sökfält, varefter kartan söker reda på stället åt dig. Använder man sig av en karta över Oslo online har man dessutom vanligtvis möjlighet att zooma in, zooma ut och snabbt förflytta sig över kartan. Om du använder dig av en karta över Oslo hos Gule Sider kan du också skriva in från och till vilket ställe i Oslo som du vill ta dig med bil och får sedan upp snabbaste rutten.

Dinkarta.se har också en fin karta över Oslo och i tillägg rekommenderar de om sevärdheter i Oslo som du kan besöka. På kartan över Oslo finner du till exempel olika fotbollsklubbar, var årliga sportsevenemang anordnas eller turistattraktioner som Slottet eller Akershus fästning. På skidsajten Skiinfo.no finner du en karta över skidanläggningar i Norge, där bland annat Oslo Skisenter på Grefsen finns med. Det finns mängder av olika special kartor beroende på intresseområde.

De flesta företag i Oslo använder sig också numera av en interaktiv karta på sin hemsida, så att besökare lätt och snabbt ska hitta fram till platsen som företaget befinner sig på.

Det finns som sagt mängder av kartor att välja mellan om du vill ha en karta över Oslo, både interaktiva kartor och fysiska kartor. Att lägga ut mycket pengar på en karta över Oslo rekommenderas inte, då du kan få tag på mycket bra kartor helt gratis. Smartast är att ha en karta i miniformat som lätt ryms i väskan eller till och med byxfickan. Speciellt om du är nyinflyttad i en stad kan en liten karta många gånger vara räddningen!