Grand hotel oslo

Grand hotel oslo. Grand Hotel i Oslo etablerades redan 1874 så hotellet har långa anor. Grand Hotel i Oslo ligger mitt i centrum på huvudgatan Karl Johan och är ett förstaklass hotell där traditioner och atmosfär sitter i väggarna. Med sin gamla charm har Grand Hotel i Oslo alltid hört till de mest populära hotellen och idag har Grand Hotel 500 sängar att erbjuda, fördelade på 238 rum och 51 sviter. Många kändisar har under årens lopp bott på Grand Hotel i Oslo, allt ifrån stadsöverhuvuden till popstjärnor.

Grand Hotel i Oslo erbjuder tre olika typer av rum: standard, superior och svit. Sviterna på Grand Hotel är indelade i 43 juniorsviter och 9 övriga sviter. De övriga sviterna på Grand Hotel Oslo har alla var sitt namn, allt ifrån Operasviten till Tårnsviten till Nobelsviten. Som exempel är Operasviten hela 83 kvm och ligger i ett av hörnen på Grand Hotels fjärde våning. Inredningen går i operans tecken, med bilder, kostymer och andra effekter som dekoration av rummet. Naturligtvis kan man också lyssna till operamusik om man väljer det här rummet på Grand Hotel i Oslo!

Grand Hotel i Oslo har också en speciell våning som kallas Ladies Floor. Detta är en hel våning där 13 rum har dedikerats till några av de mest talangfulla kvinnorna i Norge. Hela Ladies Floor på Grand Hotel Oslo har designats av fyra framstående norska kvinnor, från författaren och journalisten Åsne Seierstad till popstjärnan Bertine Zetlizt. Till och med Cd-utbudet på rummen är handplockade och noga uttänkta!

På Grand Hotel Oslo finns naturligtvis möjligheter till banketter och konferenser. Här kan man ta emot sina gäster på flottaste vis och på Grand Hotel Oslo väljer du mellan 2 bankettsalar och 5 salonger, flera med namn tillägnade kända personer i Norge. Den största salen Speilen på Grand Hotel tar 320 matgäster eller 400 drinkgäster.

Sammanlagt finns det också fem olika matmöjligheter på Grand Hotel i Oslo: Grand Café, Restaurant Julius Fritzner, Palmen Restaurant & Bar, Etoile Bar och slutligen Limlight Bar. Här kan den som vistas i Oslo få avnjuta de mest läckra rätter och Grand Café har till och med anor bak till Ibsens tid. På Grand Hotels Grand Café serveras Jazzbrunch med livemusik varje söndag och här kan man också äta hotellfrukost varje morgon. Konditor Julius Fritzner som verkade under 1874 har fått ge namn åt Grand Hotels topprestaurang. På Grand Hotel i Oslo kan du här få både mat- och vinkurser och restaurangen har fått 25 poäng av tidningen Dagens Näringsliv.

I övrigt kan Grand Hotel i Oslo skräddarsy lösningar efter din smak och din budget. Önskas en konsert eller någon annan kulturell aktivitet i förbindelse med möten eller middagar, så ordnar Grand Hotel Oslo detta. Kanske vill du att en soloartist sjunger under middagen? Eller vill du pröva att laga mat i Grand Hotels egna kök? Inga problem, Grand Hotel Oslo upplåter gärna köket efter avtal och ställer i tillägg gärna sina expertkunskaper i matlagning till förfogande. Dessutom ordnar Grand Hotel Oslo gärna cigarr- eller whiskeyprovning.

På toppvåningen på Grand Hotel i Oslo finner du också Olavesen Spa Grand Hotel. Här får gästerna en renodlat skandinavisk upplevelse och kan verkligen koppla av. Varför inte förbereda sitt bröllop tillsammans med väninnorna på Grand Hotel i Oslo? Grand Hotel Oslo kan erbjuda ett flertal paketlösningar, som Brudpaketet, Grand Gourmet eller en helg dedikerat åt välbefinnande. Eller varför inte bo på rummet designat av Silje Nergaard och samtidigt få biljetter till hennes konsert? Mer information om dessa paket finner du på Grand Hotel Oslos hemsida. Alla paket kan anpassas efter gästens önskan.