Flyg Oslo

Flyg Oslo. Oslo är en fantastisk stad med många sevärdheter. Munchmuseet, Aker brygge, shopping, Holmenkollen, alla små öar: Oslo fullkomligen dignar av saker att se och delta i. Många från Stockholm väljer att ta buss till Oslo, men det snabbaste alternativet att ta sig till Oslo är naturligtvis flyg.

Det finns tyvärr inte så många bolag att välja mellan när du vill flyga till Oslo. Nu när Flynordic och Norwegian har gått samman, så går det bara flyg via Norwegian och Sas. Dock håller båda dessa flyg bolag hyfsat rimliga priser på flyg till Norges huvudstad Oslo.

Norwegian har flyg till Oslo flera gånger dagligen. Om du väljer ett flyg från Norwegian avreser du från Arlanda utanför Stockholm och landar på Gardemoen utanför Oslo. Norwegian har flyg till låga priser från cirka 500 svenska kronor inklusive skatter, avgifter och bränsletillägg. Norwegian utlovar dessutom flyg till Oslo från 349 svenska kronor. På Norwegians hemsida finns också en smart lågpriskalender, där du enkelt ser vilka dagar det går billigast flyg till Oslo. Om du inte behöver ett flyg till Oslo ett speciellt datum är detta en mycket bra prisöversikt. Välj helt enkelt bara vilken månad du vill resa med flyg till Oslo, varefter du får upp en kalender med de lägsta priserna för flyg till Oslo dag för dag under aktuell månad.

Flygjätten Sas har också flyg till Oslo till rimliga priser. Via Sas kan du få ett flyg till Oslo från ungefär 500 svenska kronor om du ser till att boka ditt flyg till Oslo en stund i förväg. En allmän regel att hålla sig till är att ju längre fram i tiden du bokar ditt flyg till Oslo, desto billigare blir det. Då Oslo i sig är en relativt dyr stad att vistas i, kan det vara fint att åtminstone försöka hålla ner priset för själv flyget dit. Om du bokar ditt flyg till Oslo via Sas ska du alltid komma ihåg att titta till höger på webbsidan, där det egentliga slutpriset står. I själva tabellen över flyg och tider finns bara priset utan skatter och avgifter, vilket är lätt att glömma bort. Tar du ett flyg till Oslo via Sas har du betydligt fler avgångar att välja mellan än om du tar ett flyg till Oslo med Norwegian. Ett sök på Sas hemsida på en slumpmässigt vald dag ger cirka 15 avgångar till Oslo.

Som student eller pensionär kan du få ännu billigare flyg till Oslo hos båda bolagen som har flyg till Oslo. Det gäller bara att komma ihåg att ta med sig något slags bevis på att du verkligen är student eller pensionär när du checkar in.

Som synes är det relativt billigt att ta sig med flyg till Oslo. Väl framme på Oslos flygplats tar du dig sedan enkelt in till Oslo centrum med hjälp av flyg buss eller flyg tåg. Om du väljer att ta flyg tåget in till Oslo går det på bara 20 minuter, men priset är lite högre än för flygbussen, som tar cirka 45 minuter. Flygplatsen i Oslo är ingen gigantisk flygplats och rätt så enkel att hitta på.

Så passa på att ta ett flyg till Oslo för att njuta av den charmiga ”lilla” storstaden Oslo under semestern. Närheten till hav och skog gör Oslo till en riktig pärla och här kan de flesta hitta något som intresserar dem. Fiskerestauranter, den myllrande huvudgatan Karl Johann, de mysiga spårvagnarna och de pittoreska husen bidrar till Oslos unika karaktär. Om du som sagt bokar ditt flyg till Oslo i god tid kan du få en tur och returresa för cirka 1000 kronor ifrån Stockholm, vilket måste sägas vara ett bra pris.