Buss Oslo

Buss Oslo. Visserligen kan det verka omständligt och obekvämt att resa längre sträckor med buss, men faktum är att mängder av människor ändå väljer att åka med buss istället för flyg eller tåg. Dagens bussar som är avsedda för långa färder blir allt modernare och erbjuder mer och fler faciliteter till sina resenärer. Att åka buss idag kan faktiskt vara ett bekvämt sätt att resa, särskilt för de vars andra alternativ är bil. Om du vill åka buss till Oslo visar många buss bolag filmer på bussen, samt att man har buss värdinnor som säljer snacks och tar hand om passagerarna på bästa sätt. Åker du dessutom till Oslo med en buss som går över natten, kan du sova bort den största delen av buss resan och vakna upp när bussen stannar i Oslo centrum.

Om du väljer att åka buss till Oslo finns det ett par olika buss bolag att välja mellan som har turer till Oslo. Säfflebussen Expressbusstrafik har ungefär tre avgångar från Stockholm till Oslo varje dag. Första buss turen till Oslo går klockan 8 på morgonen och tar ungefär 8 timmar. Nästa buss tur med Säfflebussen till Oslo går klockan 12.30 och är framme 20 över 8 på kvällen. Nattbussen till Oslo går klockan 22 och är framme 20 i 5 på morgonen. Väljer du en buss till Oslo via Säfflebussen betalar du från 210 kronor om du är pensionär, barn, ungdom eller student, till 260 kronor för övriga. Dessa priser gäller en bussresa till Oslo med lågprisbiljett. En buss resa till Oslo med lågprisbiljett betyder att du kan avboka din bussresa inom 24 timmar från avgång. Väljer du att åka buss till Oslo och betala normalpris på biljetten, kostar det från 320 kronor till 400 kronor. Då kan du välja att avboka ända fram till resans avgång. Varje buss som Säfflebussen kör till Oslo har toalett ombord och ingen buss är över 5 år gammal. På Säfflebussen till Oslo har man dessutom gjort extra stort utrymme för benen, vilket kan vara skönt när resan är så lång.

Väljer du att istället åka buss från Stockholm till Oslo med Swebus har du fyra dagliga avgångar att välja mellan. Den första buss turen till Oslo går kvart i 8 på morgonen och den sista går kvart i 11 på kvällen. Om du tar den buss till Oslo som går över natten måste du dessvärre sitta nästan 16 timmar på bussen, medan de övriga bussarna till Oslo tar ungefär 8 timmar. Att åka buss till Oslo med Swebus kostar från cirka 300 kronor om du är student, till 430 kronor för övriga. Även Swebus har olika prisgrupper som varierar på grund av avbokningsvillkoren. Väljer du att köpa en buss resa till Oslo med Full Flex kan du avboka fram till och med avgång, väljer du biljettypen Smart kan du avboka fram till 24 timmar innan och väljer du Swebus Passa på kan du inte avboka alls. Om du har funderat på att åka till Oslo med buss kan det därför vara värt att lägga på någon hundralapp så att du får möjlighet att avboka in i det sista.

Som du ser kostar det ungefär lika mycket att åka buss till Oslo vare sig du väljer Swebus eller Säfflebussen. Båda bolagen har också ungefär samma avbokningsvillkor. Det som skiljer sig är om du vill åka buss till Oslo över natten. När en resa med nattbuss till Oslo med Swebus tar närmare 16 timmar, tar Säfflebussen nattur till Oslo bara 8 timmar. Kanske inte så svårt att välja vem man tar en natt buss till Oslo med? God tur, som norrmännen själv skulle säga!