Boende Oslo

Boende Oslo. Allt fler svenskar packar kappsäcken och beger sig över till vårt grannland Norge och dess huvudstad Oslo. Många lockas av goda jobbmöjligheter, bättre lön och en stark norsk krona. De flesta väljer ett billigt boende i Oslo, gärna delat med många andra svenskar, för att sedan lämna sitt tillfälliga boende i Oslo och bege sig ut i världen på jorden runt resor.

Att hitta boende i Oslo är inte speciellt svårt om du vet var du ska leta efter boende vill säga. Hyresvärdar som hyr ut boende till svenskar i Oslo är vana och har liknande rutiner. Många hyresvärdar i Oslo hyr ut boende som är möblerat. Faktum är att det är svårare att hitta omöblerade boenden i Oslo än fullt utrustade. Ofta finns möbler, husgeråd och dekorativ inredning redan från början och alternativet att ta bort möblerna finns inte. Om man är ett flertal personer kan man hitta ett riktigt fint boende i centrala Oslo med en hyra som är relativt rimlig delad på många personer. Att svenskar hittar boende i de mer fashionabla stadsdelarna i Oslo som Majourstua eller Bygdöy allé är inte ovanligt och här blandas därmed vanliga arbetare i Oslo upp med fina Frognerfruar.

Men det finns naturligtvis svenskar som inte har funnit ett så fint boende i Oslo och som istället har hamnat i trånga kyffen med dålig standard. Om man inte har möjlighet att söka boende direkt på plats i Oslo, utan söker hemma ifrån Sverige kan det vara lätt att bli lurad på standarden. Bäst är om man kan besöka sitt nya boende i Oslo innan man tackar ja och skriver under på kontraktet. Om man känner sig lurad på sitt boende i Oslo ska man inte vara rädd för att söka nytt boende i Oslo så snart som möjligt. När du hyr ett boende i Oslo måste du som regel alltid betala en deposition, ofta på flera månadshyror. Om ni tillsammans hyr ett större boende kan det handla om åtskilliga tiotusentals kronor, vilka ni får igen om ni inte har misskött boendet.

På Finn.no finns mängder av annonser för boende i Oslo. Om du söker boende i Oslo ska du vara medveten om att det är bra mycket dyrare om man bor ensam, än om man bor ett gäng personer. För en liten etta i centrala Oslo kan du få betala lika mycket som för ett större boende i Oslo avsett för fler personer. Vill du hyra ett litet boende i centrala Oslo, ligger priserna ofta runt 5000 kronor bara för ett rum. Visserligen tjänar man oftast mer i Oslo än i Sverige, men de flesta svenskar som är boende i Oslo är ju också där för att kunna lägga undan pengar, inte göra av med dem på boendet! Bolignorge.no är också en bra sajt att besöka om du vill ha boende i Oslo. Ett annat exempel är Zett.no. När du söker boende i Oslo är det bra att kunna vissa norska ord. ”Leie” betyder hyra och ”hybel” betyder rum.

En del norrmän har verkligen dragit nytta av unga svenskar som söker boende i Oslo. Mest känd är en man som driver ett stort boende komplex i den stadsdel i Oslo som skämtsamt brukar kallas för ”Swedetown”. Här hyr han ut 18 olika boende till 200 svenskar i Oslo, samtidigt som han driver en restaurang i centrala Oslo med bara svensk mat. Om du hyr ett boende här får du dessutom enklare möjligheter till jobb, då hyresvärden har kontakt med flera olika bemanningsföretag i Oslo. Får man ett boende här kan man också få hjälp med ansökningar om skattekort och personnummer.